onsdag 4. mai 2011

Hvordan kan man være Anti islamist og høyreradikal ?:/




NAZISLAM



SS Reich fuhrer Heinrich Himmler opprettet en spesiell SS divisjon for muslimer på Balkan. De kjempet for Nazi -Tysklands side under 2 verdens krig mot kristene Serbere ,Kroater etc.



Flere Muslimske land Tyrkia , Irak var alliert med Tyskland i løpet av 2 v. krig. Himmler var full av beundring for ISLAM, som han betraktet som en mye tøffere relgion enn kristendommen (og han hadde rett) Himmler og Hitler hadde flere møter med stormfutien av Jerusalem Hajj - Amin Husseini (1895-1974) under 2 v.krig for å diskutere jødeutryddelse. Grand Mufti ba Hitler forsikre at de ikke fikk en eneste jøde fra Europa til midtøsten.



Det vil derfor være veldig rart i dag hvis Nynazistene ville være medlemmer av en islam kritisk organisasjon. Nynazister er jødefiendtlige og det er vanskelig for de og være fiender av muslimene.



Selv støtter jeg Israel i konflikten mellom Israel og Palestinerne. Nynazistene støttet i all sannsynlighet Muslimene mot Israel . Jeg støtter også den kristene Serbiske siden i konflikten over Kosovo, mens Nynazister støttet sannsynligvis de muslimske kosovoalbanerne.



Hitler og Nynazister er vel egentlig en slags Sosialister. Hitler kallte paritet sitt for "Die Deutsche nationalsozialistiche arbeiderpartei) forkortet NAZI. så da er det et falsium at Hitler var Høyre orientert... Ingen Høyreorientert politiker ville vel kalt sitt parti for et sosialistisk arbeiderparti . spessielt ikke i klassekampens tid i Tyskland i 1920 årene . Nynazister støtter nasjonalsosialismen og er derfor sosialister og venstre ekstreme...og ikke høyreekstreme.



Da jeg og Nynazistene har stikk i motsatte polititske standpunkter og arbeider for stikk motsatte politiske formål i mange viktige saker, kan ikke jeg og nynazistene være medlemmer i samme forening!!!!

3 kommentarer:

  1. Dette var noe upresist og forenklet.

    Det stemmer at det ble opprettet en egen bosnisk SS-avdeling under krigen, som dermed var islamsk. Den het SS-divisjon Handschaar (dolk) og var den første SS-divisjonen som ikke var rent tysk.
    Derimot stemmer det ikke at Tyskland hadde allianser med verken Irak eller Tyrkia i andre verdenskrig. Tyrkia var alliert med sentralmaktene i FØRSTE verdenskrig, men var strengt nøytralt i andre. I irak var det sterke sympatier med Tyskland, men ingen allianse.
    Hitler og NSDAPs forhold til kristendommen er komplekst, og mye preget av realpolitikk mer enn ideologi. Hitler selv var katolikk, i likhet med Goebbels og under striden med kirken på tredvetallet ble SA beordret til å gå i kirken på søndager. Glem ikke heller at teksten Gott mit uns var å finne på beltespennene til Wehrmachtsoldatene.
    Himmler var et annet kapittel, i kraft av å være en slags hedensk okkultist. Han var fascinert av islam også, men mest sannsyneligvis pga en felles antisemmitisme mer enn noen reell religiøs interesse.
    Det som ikke stemmer på noen måte er at NSDAP var anti-kristent. For mer informasjon om det anbefaler jeg boken The Holy Reich av Richard Steigmann-Gall. Du skal heller ikke glemme den sterke alliansen Hitlers tyskland hadde med kristne fascister i Ungarn og Kroatia. Det er skrevet og sagt mye rart om det tredje rike og religion, men det er stort sett grove forenklinger.

    Når det gjelder begreper som høyreekstremisme, fascisme og antisemmitisme er dette også et stort surr. Selv er jeg tilhenger av Robert Paxton og Roger Griffins definisjoner her, og helt klar på at høyreekstremisme er upresist. Mye av grunnen til at det begrepet likevel har festet seg er den klare antimarxistisme holdningen til Hitler og Mussolini (som skiller seg sterkt fra Roehm foreksempel), som også hadde tydelig allianser med høyresiden. Høyre-venstredimensjonen i politisk analyse er i seg selv utdatert, og jeg tror ikke man skal henge seg opp i å analysere fascismen som høyre eller venstre. Det fører bare til forvirring.
    Mange bruker fascisme synonymt med antisemmitisme. Dette er i beste fall grovt upresist. Blant annet var det høyt profilerte jøder i de franske og italienske fascistpartiene. Antisemittisme var noe forenklet først og fremst et tysk fenomen, som også ble trykket nedover hodet på PNF i Italia etter at Mussolini gikk inn for å forråde sin tidligere elskerinne og tekkes Hitler. Uansett: man trenger ikke være antisemitt for å være fascist. (Akkurat som Stalin beviste at man ikke trenger å være fascist for å være antisemitt. Likeledes kan man gjerne være fascist og jøde, siden fascisme er en ideologi som dreier seg om helt andre ting enn rase - først og fremst.

    Nynazisme er også et komplekst fenomen, men i all enkelhet er det viktig å huske på at ideologisk sett står nynazismen like langt unna nasjonalsosialismen som Gro Harlem Brundtland står fra Marx og Engels. Det er snakk om historisk utvikling. Nynazismen kjennetegnes av rasisme i en helt annen grad og form enn feks italiensk fascisme, samtidig som den ikke har en like sterk førerstil eller autoritær militaristisk holdning. Det er i det hele tatt sjelden man har nynazister med tydelig ideologisk profil og mesteparten av stilen/ideologien er ganske ad hoc og mer preget av nasjonalsjåvinisme enn nasjonalisme per se.

    Jeg vet du ikke bryr deg så mye om hva jeg sier, og at du har dine underlige meninger uansett - men det kan jo hende et eller annet sted inne i hodet ditt at du begynner å grave litt dypere i materien enn wikipedia. Om du vil begynne anbefaler jeg Robert Paxton og Roger Griffins bøker om fascisme. Spesielt er Roger Griffin et friskt skudd på stammen hva fascismeteori angår.

    SvarSlett
  2. La meg også skyte inn at hele denne "Hitler var egentlig sosialist"-tingen som mange forefekter er rett og slett fordummende. På sett og vis er det en slags essensialisering (dvs påstanden om at sosialisme er én eneste ting), og overforenkling. Om Hitler var sosialist så var han sosialist av en helt annen type enn det man vanligvis vil kalle sosialister. Les gjerne Mein Kampf, hvor han gir klart og tydelig uttrykk for avsky mot sosialismen (slik han oppfattet den) men skryter av sosialistenes evne til å fenge og knytte til seg massene. Han ønsker å kopiere stilen deres med bruk av røde flagg, store folkemøter og revolusjonært språk. Dette var en kilde til konflikt i NSDAP fordi partifolkene i Berlin anså seg selv som en slags sosialister (Goebbels, Roehm, Strasser-brødrene) mens hovedkvarteret i München var veldig lite sosialistisk anlagt. Klimasket kom i 1936 med drapet på Roehm og de lange knivers natt.

    SvarSlett
  3. Takker .. har skrevet mye om det et annet sted... men takker for utfyllende kommentarer :) Det satte jeg pris på :)

    SvarSlett